Over mij

Opgegroeid in het mooie dorp de Zilk (Zuid-Holland; 1964) ben ik via Amsterdam in Hilversum komen wonen.

Ik ben afgestudeerd als psycholoog (1989) met aandachtsgebieden Gezondheidspsychologie en Ouderenpsychologie. In 1998 heb ik een opleiding tot Master in Health Services Research afgerond en in 2002 ben ik gepromoveerd op onderzoek naar Wachtlijsten in Verpleeghuizen. Vanaf 1989 ben ik als onderzoeker gaan werken in Amsterdam (VU ziekenhuis, het AMC en daarna VUmc).

Op dit moment werk ik bij Amsterdam UMC, locatie VUmc als coördinator en docent bij diverse opleidingen bij Gerion en ben ik onderzoeker bij de afdeling Oudergeneeskunde. Daarnaast werk ik vanaf juni 2020 bij het Deutsches Zentrum für Neurodegenerative Erkrankungen (DZNE – Witten, Duitsland), waar ik adviseer over projecten met ondersteunende technologie, in het bijzonder sociale robots in de zorg. Vanaf januari 2020 ben ik mijn eigen bedrijf gestart met het doel een brugfunctie te vervullen tussen de wetenschap en praktijk op het gebied van effectieve (eHealth) ondersteuning bij dementie.

Verder ben ik vanaf 2015 bestuurslid van het Europese netwerk INTERDEM, dat bestaat uit onderzoekers op het gebied van psychosociale interventies voor mensen met dementie. Tevens ben ik daarbij voorzitter van de website commissie INTERDEM en van de Taskforce Ondersteunende Technologie.

Daarnaast probeer ik in mijn vrije tijd te genieten van een sociaal (familie, vrienden) en sportief (tennis, fietsen, Zumba) leven. En dan hou ik ook nog van bakken 😊